NIB

torsdag 22. mai 2014

Omrom- om den "Røde tråden"

 
Det er mye en må tenke på når en skal bestemme seg for å innrede et hus. Det som funket best for meg var å finne ut hvilke farger og materialer som var mine favoritter i forkant. Jeg liker veldig godt fargen grå og alle dens nyanser mot både hvit og svart, men ikke så veldig mot det brune.
Jeg elsker betong, og ville veldig gjerne bruke dette i interiøret, MEN var samtidig bevisst på at det ikke måtte bli for hardt og kaldt. Jeg ELSKER naturlig tre, og tenkte at dette kan jeg bruke til å myke opp de ellers litt "kalde" valgene jeg har tatt i interiøret. Her er noen bilder som viser noen eksempler på farge og materialvalg:
 
Ekte forskalt betong fra garasjeveggen.


Inne har vi en stor vegg fra ganga, opp i andre etasje og ned igjen på kjøkkenet, som vi har dekket med Esset veggplater- og som ligner forskalt betong. Ikke lett å se forskjell! Denne veggen gir en fin helhet i hele huset.

Fargen Demring og veggplatene funker bra sammen. Kjøkkenet er "lys blå" og passer godt inn i fargelandskapet. Tre fjølene mykner det hele opp, slik at det ikke bli for kaldt og sterilt.
  
I gangen har vi betong gulv, eller Weber design floor for å være korrekt, og "betongplater" på veggene. Dette er kalde og harde farger og materialer. Derfor var jeg fast bestemt på å ha en trapp i heltre i lyse fargenyanser. Synes det ble så flott!!

Elsker trappa og dens enkle utrykk. I fra L-trapp(trapperingen) Hvit(malt) eik, mener jeg det er.
 
Muren er ekte berong. Den er stor, så vi fant heldgvis ut at hyllene måtte varme det hele opp litt. Disse er også eik, men dessverre ble de oljet, og ikke "hvitoljet", så de er litt mørkere og gulere enn jeg ønsket, men jeg skal kanskje matte de ned etterhvert. Uansett- jeg digger kontrastene!

Elsker spisebordet vårt fra Living i bambus. Da vi har betong gulv og gråe vegger i stua, så ble jeg nødt til å finne noen varme naturlige elementer som kunne mykne opp det hele. Spisestuestolene har også tre bein, som funker bra!

Håper dette kan gi deg som kanskje er i oppussing og byggemodus noen god tips! Finn en rød trå i hva du liker best, og bygg resten opp mot dette. La fargene og materialene få gå igjen litt i alle rom, da blir det en fin gjennomtenkt helhet, og huset virker ryddig og tiltalende:) Så bruker du farger i pynten til å "sprite" opp, så det ikke blir kjedelig!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar